szarpanie sprzęgła

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ktp76
    Classic
    • 2006
    • 21

szarpanie sprzęgła

chciałem zapytać tych co mają cofnięte liczniki czy nie mają żadnych problemów z samochodem. Ostatnio rozmawiałem z diagnostą i mówił mi że mozna stwierdzić orginalny przebieg licznika itd.
    Ale o co chodzi. Mówił też, że miał przypadki że u tych co mieli cofnięte kilometry zdarza się, że pojawiają się inne kilometry i pada immobilajzer który ponoć jest w liczniku lub cała deska siada. Cofanie licznika wiąże sie ponoć z takimi problemami.
    Prosiłbym o info czy ktoś miał takie problemy a jak tak to jak z nimi walczył.
    F-16
  • dzony
    Ambiente
    • 2005
    • 111

szarpanie sprzęgła

Witam serdecznie

W mojej Octavii pojawił sie dziwny (jak dla mnie) problem:
    szarpanie sprzęgła uwarunkowanej jest nie wiem czym bo raz jest a raz nie ma..występuje tylko przy ruszaniu w końcowej fazie zasprzęglenie..mam wrażenie jak by sprzęgło przepuszczało co chwile i znów łapało przyczepność (wszystko sie wtedy trzęsie)

miał już ktoś taki problem? Proszę o pomoc..auto ma tylko 35 tyś przebiegu
    "urodzilem się z kierownicą w dłoni i ołowianą stopą" ;]

176Km 343Nm
    hamulce 312mm przód i 256mm tył

Komentarz

• daniel0607
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 770

też mam alh, ale u mnie za to skrzypi jak je wcisnę.Jak w starym poldasie

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

daniel0607, Czasem skrzypi caly ten uklad pedalow i trzeba go przesmarowac i calosc przestaje skrzypiec. U mnie tez czasem skrzypi, a czasem nie, zalezy od pogody.

Zastanawiam sie tylko czemu ten pedal sprzegla chodzi tak ciezko. W sumie on tak od nowosci chodzil :roll:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• daniel0607
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 770

Maicroft, a gdzie go przesmarować bo to trochę drażni

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Nad dywanikiem caly ten mechanizm, ponoc to skrzypi. Ja to kiedys posmarowalem i byl spokoj, teraz znow skrzypi
            Spritmonitor.de

Komentarz

• daniel0607
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 770

ale mi to skrzypi tak w okolicach silnika :roll:

Komentarz

• konos513
                Ambiente
                • 2006
                • 129

Zamieszczone przez daniel0607
                ale mi to skrzypi tak w okolicach silnika :roll:
                myślę, że nie zaszkodzi przesmarować tak jak Maicroft powiedział ja przy 190 000 posmarowałem i 283000 zrobiłem a skrzypienia nie ma.

Mam ALH i nigdy mi nie szarpał przy wysprzęglaniu, jedyne co zaobserwowałem to wzrost drgań przy przyśpieszaniu gdy koło dwumasowe daje żywota przy 283000 już druga wymiana sprzegła (koło dwumasowe-pada).
                1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
                www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

• Maniacz
                  Drive
                  • 2007
                  • 62

dzony, Mam identyczne zjawisko, zwłaszcza jak rano ruszam to w końcowej fazie puszczania sprzęgła auto zaczyna śmiesznie szarpać, natomiast po jakimś czasie jest wszystko ok. Problem pojawił się zeszłej zimy, i do dzisiaj nic się nie zmieniło. Jak byś wiedział co to może być to daj znać.
                  P.S. auto ma przejechane 85kkm

[ Dodano: Pon 26 Maj, 08 16:45 ]
                  dzony, Jak dalej masz takie problemy ze sprzęgłem polecam podjechanie do jakiegoś mechanika i sprawdzenie sprzęgło, moje się wczoraj całkowicie rozpadło :/ łącznie z dwu-masą, popychaczem, łożyskiem itd ...
                  Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.

Komentarz

Pracuję...